biftec tartar

Biftecul tartar ceva simplu si foarte gustos.Toate ingredientele din aceasta reteta trebuie sa fie proaspete . Nu folosim focul pentru preparare .

Ingrediente

400 gr. carne macra de vita

o ceapa mare sau doua cepe mici

2 galbenusuri de ou proaspete

o lingura mustar

ketchup iute (dupa gust)

3 castraveti murati mr. medie

2 linguri ulei de masline

o lingura coniac

pentru servit

paine prajita , putin unt ,cateva felii de lamaie .

Preparare

Carnea o curatati de pielite si o maruntiti cu cutitul .Castravetii murati si ceapa se toaca marunt dupa care se pun intr-un bol cu carnea maruntita ,se adauga mustarul , ketchupul , coniacul ,uleiul si coniacul se amesteca bine aceasta compozitie si o potrivim cu sare si piper dupa gust. Aceasta compozitie se framanta bine cu mana se imparte in doua parti egale care le punem in cate-un bol mai mic .In mijlocul compozitiei facem cate o gropita in care punem cate un galbenus crud .Servim cu paine prajita daca dorim o ungem cu unt .

Pofta buna !

 

Be the first to comment on "biftec tartar"

Leave a comment