O reteta rapida , simpla si gustoasa
Ingrediente :pentru 2 portii
4 dovlecei marime medie
200 gr. cascaval ras
200 gr. smantana
2 oua
4 linguri de pesmet
sare , piper , patrunjel ( ustoroi , marar ) dupa gust
Mod de preparare
se foloseste o tava de marime mai micuta apr .25 / 15 cm , daca doresti sa gatesti pentru mai multe persoane pune cantitate dubla de ingrediente a retetei .
Curatam dovleceii de coaja dar daca dovleceii sunt frageji nu trebuie sa-i curatam. Ii taiem cuburi sau felii . Punem o oala la foc cu aproximativ 1.5 litrii apa si putina sare , cand apa incepe sa fiarba adaugam dovleceii , lasam sa fiarba circa 5 minute , ii scoatem din cratita si ii scurcem bine de apa .
Ungem tava cu grasime ( ulei , untura , unt ) dupa care o tapetam cu pesmet ( circa 3 linguri) dupa care punem in tava dovleceii fierti si ii aranjam uniform in tava . Peste dovleceii presaram pesmetul care a ramas .Intr-un vas spargem ouale adaugam 200 gr. smantana si 100 gr. de cascaval . Condimentam cu sare si piper dupa gust , amestecam pana compozitia devine omogena dupa care o turnam peste dovlecei .
Pornim cuptorul , il setam la 180 gr. Cand acesta sa incins bine introducem tava cu dovlecei .Dupa circa 20 min. scoatem tava din cuptor presaram cascavalul ramas ( 100 gr.) peste dovlecei si reintroducem tava in cuptor . Dupa circa 15 min. atunci cand cascavalul este rumenit dovleceii gratinati sunt gata .
Se pot manca atat calzi cat si reci .
Daca vrei poti sa adaugi in continut patrunjel , marar sau usturoi si sa ornezi deasupra cu felii de rosii .
Pofta buna .
Be the first to comment on "dovlecei gratinati"