O reteta foarte gustoasa si usor de preparat ( pentru 4 portii )
Ingrediente :
500 gr. ciuperci proaspete
1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa mare
1 morcov
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
4 catei usturoi
5 linguri bulion
o legatura patrunjel
4 linguri ulei de masline
300 ml. smantana
sare , piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata ciupercile , se taie in jumatate daca sunt mai mari se taie in felii mai groase . Ardeii se taie cuburi ,patrunjelul setoaca , cateii de usturoi se taie foarte marunt , ceapa se toaca marunt , morcovul se da prin razatoare .
Intro tigaie mai adanca se incinge uleiul si se pune ceapa si usturoiul dupa ce ceapa este aurie se pune morcovul razalit si se lasa pana se caleste putin dupa care se adauga ardeii , ciupercile s bulionul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
Dupa care se adauga o jumate de cana cu apa si se lasa sa fiarba 15 minute la final se adauga patrunjelul tocat si smantana si se mai lasa inca cateva clocote .
Aceata reteta puteti sa o faceti si fara smantana daca nu va place smantana .
Se serveste cu paine sau cu mamaliga sau cu orez .
Be the first to comment on "tocanita ciuperci si legume"