crema , supa de dovlecei

Piatele si marketurile sunt pline de dovlecei .

Crema , supa de dovlecei este o reteta simpla , usor si repede de preparat si este foarte gustoasa si cu putine calorii .

Ingrediente :                     

4 portii

3 dovleceii

o ceapa

o legatura de patrunjel

un morcov                                                                      

3 catei de usturoi

o radacina mica de telina

2 linguri de ulei

200 gr. smantana

sare piper dupa gust                                                                                           

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie in bucati mari , morcovul se curata si se taie rondele ,legatura de patrunjel se rupe in doua , usturoiul se curata , telina se taie cuburi si dovleceii ii taiem in bucati mari .

Pregatim o oala in care punem uleiul si o punem pe aragaz . Dupa ce uleiul este fierbinte punem ceapa, usturoiul ,morcovul , telina si dovleceii . Amestecam si ii calim 10 minute, dupa care punem circa 1 litru de apa sau zeama de la legume atat cat sa acopere legumele . Adaugam patrunjelul .

Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba 15 minute .

Pregatim blenderul sau mixterul .Dupa ce legumele sau fiert le scoatem din oala si le mixam adaugand treptat apa in care au fiert atat pana gand compozitia devine cremoasa . Daca mai este nevoie mai punem sare si piper .

Se serveste calda cu crutrone si smantana

 

 

 

Be the first to comment on "crema , supa de dovlecei"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16