salata conopida cu iaurt

Este o salata usoara  , cu putine calorii si foarte gustoasa . Se poate servi ca aperitiv sau ca garnitura la un gratar . Se prepara rapid .

Ingrediente :

o conopida circa 500 gr.

2 cepe verzi

2 catei de usturoi

200 ml. iaurt

o lingura zeama de lamaie , sare piper dupa gust

     

Mod de preparare

4 portii

Conopida se curata de cotor , se desface buchetele mici . Intro oala se pune 1 litru de apa si se lasa la fiert Cand apa da in clocot se pune conopida si o lingurita de sare si se lasa la fiert pana se inmoaie . dupa ce a fiert , se ia de pe foc se scurg si se lasa la racit .

Preparam sosul : usturoiul se curata si se piseaza . Intrun bol se pune iaurtul , usturoiul zdrobit si zeama de lamaie , se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce conopida sa racit , o tocam cat de marunt vrem ( se poate face ca si crema ), o punem intrun bol mai mare si amestecam cu ceapa taiata rondele dupa care se toarna sosul si se amesteca bine .

Se pune la rece.                                

Pofta buna !!!

 

 

 

Be the first to comment on "salata conopida cu iaurt"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16