Este o salata usoara , cu putine calorii si foarte gustoasa . Se poate servi ca aperitiv sau ca garnitura la un gratar . Se prepara rapid .
Ingrediente :
o conopida circa 500 gr.
2 cepe verzi
2 catei de usturoi
200 ml. iaurt
o lingura zeama de lamaie , sare piper dupa gust
Mod de preparare
4 portii
Conopida se curata de cotor , se desface buchetele mici . Intro oala se pune 1 litru de apa si se lasa la fiert Cand apa da in clocot se pune conopida si o lingurita de sare si se lasa la fiert pana se inmoaie . dupa ce a fiert , se ia de pe foc se scurg si se lasa la racit .
Preparam sosul : usturoiul se curata si se piseaza . Intrun bol se pune iaurtul , usturoiul zdrobit si zeama de lamaie , se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce conopida sa racit , o tocam cat de marunt vrem ( se poate face ca si crema ), o punem intrun bol mai mare si amestecam cu ceapa taiata rondele dupa care se toarna sosul si se amesteca bine .
Se pune la rece.
Pofta buna !!!
Be the first to comment on "salata conopida cu iaurt"