Budapesta , impresii turistice , informatii

Turismul , calatoriile , excursiile sunt sufletul meu sunt pe primul loc in hobby , pasiuni , placeri.

Nu conteaza daca calatoria este lunga si obositoare pentru mine este placere si relaxare .

M-am nascut si am copilarit pana la varsta de 20 de ani pe vremea lui Ceausescu deci in tineretea mea sa mergi in strainatate nu se putea decat cu viza si acea viza se obtinea destul de greu .

Nici in statiunile din tara nu am fost cand eram copila deoarece parintii mei erau stricti , modesti si foarte severi . In schimb , mi-am luat revansa dupa aceea .

Prima data cand am plecat in strainatate am plecat in Budapesta capitala Ungariei . Am plecat cu un autocar din Cluj seara si am ajuns in Budapesta dimineata . Am avut cazare la un motel amarat ( spun acum ) care atunci mi sa parut ca este de 5 stele …ceva normal pentru ca era prima mea cazare la un hotel .

Despre Budapesta

Un minunat oras de care te indragostesi neconditionat .

Budapesta este doi in unu . Aceasta capitala este formata din doua parti Buda si Pesta . Buda este zona de locuit si a capitalei si Pesta este centru administrativ , industrial si comercial .

Sunt foarte multe zone turistice care trebuie sa le vizitati in Budapesta .

Cele mai populare sunt :

Parlamentul Ungariei


 

Este printre cele mai frumoase cladiri din oras , o poti admira din exterior dar poti face si un tur al Parlamentului in interiorul cladirii unde poti admira o parte din incaperile parlamentului si frumoasele bijuterii ale coroanei maghiare .

Palatul regal sau Castelul Buda

Este un palat din Budapesta care a fost distrus si reconstituit de multe ori . Acum , in Castelul Buda se afla trei muzee Galeria Nationala a Ungarei , Muzeul de Istorie a Budapestei si Muzeul de Arta a Contmporana .

 

Podul cu Lanturi 

Budapesta are niste superbe poduri , dupa parerea mea Podul cu Lanturi este cel mai frumos  . Acest pod a devenit una dintre cela mai cunoscute obiective turistice din Budapesta .Podul cu Lanturi face legatura peste Dunare dintre Buda si Pesta .La ambele capete ale podului exista cate doua statui ale unor lei care stau de straja . Acest pod ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras .

 

 

 

 

 

Piata Eroilor

 

Minunata piata a Eroilor este o mare opera arhitecturala , enormul Muzeu de Arte Frumoase si Monumentul Milemiului o coloana de 36 de metri in varful careia se afla statuia Arhanghelului Gabriel .

 

Biserica Matthias

Biserica Matthias se  afla in Buda este alt obiectiv turistic din Budapesta .Interiorul acestei biserici este decorat cu ornamente florare si diverse forme geometrice . In biserica eexista Muzeul de Arta Ecleziastica .

 

 

 

Basilica Sfantul Stefan

Basilica Sfantul Stefan este un obiectiv turistic important din Budapesta . Aceasta Basiilica este dedicata prmului rege al Ungarei Sfantul Stefan .Este cea mai mare Biserica din Budapesta . Basilica Sfantul Stefan gazduieste cea mai sacra comoara a Ungariei mana dreapta mumificata a Sfantuui Stefan – Sfanta Mana Dreapta .

 

Bastionul Pescarilor

Este un alt important obiectiv turistic al Budapestei care se afla in zona Buda a capitalei .Bastionul Pescarilor este alcatuit din 7 turnuri care reprezinta cele 7 triburi Maghiare . Aceasta contructie este o mare terasa de unde privelistea este minunata .

 

 

Vaci Utca

La o cafea pe terasa localului Anna

 

Strada Vaci Utca este cea mai cunoscuta strada din Budapesta . Este o strada pietonala , paralela cu Dunarea  . Este o strada populara de shopping din Budapesta care porneste din piata Vorosmarty si duce pana la Marea Piata Centrala .Sunt multe magazine  , restaurante , baruri si Hoteluri .Cele ma multe magazine sunt buticuri de moda dar si magazine de suveniruri . Aici este locul ideal pentru turisti care vor sa savureze o cafea sau un pahar de vin sau care cumpara un tricou sau un magnet .

 

 Insula Margareta

O insula de lungime 2,4 kilometri si latime 502 metrii .O superba insula unde sunt gradini , alei , un mare complex spa care este plin de localnici si turisti zilnic .Aici sunt si bai medicinale , bai cu aburi .Minunat loc de tratament si relaxare .

 

 Va spun din suflet : Budapesta este un oras care merita sa fie vizitat . Indiferent de cate ori vizitezi aceasta capitala , tot mai gasesti ceva nou .


Booking.com

 

 

 

fly-go.ro mondial-tour.ro

Be the first to comment on "Budapesta , impresii turistice , informatii"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16