San Francisco impresii , recomandari

Prima mea vizita in America a fost in San Francisco .

Am locuit acolo un an , un an in care am invatat foarte multe  despre acest mare oras , un an in care am colindat stazile , parcurile orasului , un an plin de nounati .

Cateva locuri care trebuie neaparat sa le vizitezi cand ajungi in San Francisco .

Podul Golden Gate

Booking.com

Podul Golden Gate este dupa parerea mea si a multor vizitatori cel mai frumos pod din lume . A fost inaugurat la 27 mai 1937 . Podul Golden Gate leaga orasul San Francisco de orasul Sausalito , fiind situat peste stramtoarea Golden Gate care face legatura intre Oceanul Pacific si Golful San Francisco .

Tranvaiul Cable Car

 

Cable cars , renumitele tranvaie din lemn . Tranvaiele , pentru ca asta sunt , si-au pastrat forma veche de la inceputul secolului trecut . Sunt trei trasee in San Francisco pe unde ele circula .

Inchisoarea Alcatraz

Pe o mica insula este fosta inchisoare Alcatraz , acum aceasta dura si vestita inchisoare se poate vizita

A foast cea mai sigura si stricta inchisoare din america , unde erau inchisi cei mai de temut infracori . Acum foarte multi turisti vin si viziteaza Alcatraz .

Frumosii leii de mare

 

O alta atractie turistica este in Pier 39 unde sunt frumosii lei de mare care stau tolaniti la soare si vorbesc in limba lor  ( altceva nu au ce face ) . Cand  ajungi pe malul apei la Pier 39 , parca ajungi la o simfonie a leilor de mare . Este super sa stai pe una dintre banci , sa te relaxezi , sa admiri leii si totodata sa ii asculti .

Lombard street

Lombard street o strada mica si foarte intortocheata , cea mai intortocheata strada din lume . Zilnic este foate vizitata , plina de turisti si foarte fotografiata .

Transamerica Pyramid .

Transamerica Pyramid , cea mai inalta cladire din San Francisco 260 m, cladirea este un simbol al orasului.

Chinataown .

Orasul Chinezesc  din San Francisco cea mai mare comunitate chinezeasca din afara Chinei . Este un oras in oras .

 

Japanese Tea Garden

In Golden Gate Park se afla Japanese Tea Garden Gradina Japoneza a Ceaiului . Care este situata pe teren de 5 acri. O gradina amenajata foarte frumos, in stil japonez.

Fiecare element din gradina are partea lui deosebita, roci, pietre, izvoare si copaci sunt alese cu grija.

Ghirardelli

Renumita fabrica de ciocolata Ghirardelli care a fost inaugurata in 1852 deschisa de catre imigrantul italian Domingo Ghirardelli .

Compania a devenit foarte cunoscuta pentru specialitatile facute din amestecuri de cacao de cea mai buna calitate .

Palatul Artelor

Palatul Artelor este una dintre multiplele cladiri ridicate pe Marina Dinstrict . Este una dintre cele mai renumite monumente ale orasului San Francisco . Este un simbol al urbiei americane langa podul Golden Gate si Cable car .

Be the first to comment on "San Francisco impresii , recomandari"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16