Clatitele americane sunt aproape ca si clatitele noastre , pasta ( aluatul ) difera putin , este mai groasa si aceste clatite se fac mai mici , la final ies mici , rounde , pufoase si foarte gustoase .
Ingrediente :
150 gr.faina alba
3 oua mari sau 4 oua mici
1 lingurita praf de copt
1 varf de sare
150 ml de lapte
Pentru umplut :
gem , miere , fructe proaspete ,somon afumat sau ce alta combinatie doriti .
Mod de preparare :
Pregatim doua boluri mai mari , se separa albusul de galbenus la oua , in bolul cu galbenusi se adauga faina , laptele si praful de copt si se mixseaza pana se obtine o crema mai grosuta .
In bolul cu albusuri se adauga sarea si se mixeaza pana se intaresc putin dupa care se adauga usor peste aluatul cu galbenusuri amestecand usor intr-o singura directie .
Intr-o tigaie unsa cu ulei se prajesc pe rand cate o clatita pana ce pe fiecare parte se rumeneste .
Clatitele americane trebuie facute mai mici , se pun cam 2 linguri de aluat in mijlocul tigaii si se lasa sa se coaca .
Clatitele se pot servii cu ce doriti ca si umplutura atat cu fructe , gemuri , miere cat si cu somon afumat sau ce varianta doriti .
Be the first to comment on "clatite americane"