O mancare gustoasa , consistenta si repede de preparat . O mancare in stil chinezesc .
Puteti pune legume de care doriti , care va plac .
Ingrediente :
500 gr. taietei
400 gr. carne pasare sau porc
2 cepe
1 buc. praz
3 catei de usturoi
3 rosii
3 ardei grasi
200 gr. mazare ( fiarta )
2 morcovi
4 linguri de ulei de masline
sos de soia
chili, piper, sare , ghimbir dupa gust
Mod de preparare :
Carnea o taiem in cuburi mai mici , ceapa o taiem solzi , ardeii in fasii lungi si subtiri , prazul in rondele , usturoiul il taiem marunt , morcovii in fasii subtiri si rosiile le taiem cuburi .
Intro tigaie mai mare punem 3 linguri de ulei , dupa ce uleiul este fierbinte punem ceapa , prazul si usturoiul , lasam sa se caleasca pana ce are culoarea aurie apoi adaugam morcovii , ardeii , carnea si rosiile si condimentam cu sare , piper , ghimbir si chili . Amestecam si lasam la foc 5 minute dupa care punem circa 500 ml. de apa , atat cat sa acopere ce avem in tigaie.
Lasam la foc mic circa 25 de minute dupa care adaugam taieteii si mazarea ( care este deja fiarta ). Mai lasam la foc inca 6-8 minute (atat cat este notat pe pachetul taieteilor pentru fiert .
La final adaugam cateva linguri de sos de soia care da o aroma speciala .
Se poate adauga masline .
Pofta buna !!!
Be the first to comment on "taietei cu carne si legume"