taietei cu carne si legume

 O mancare gustoasa , consistenta si repede de preparat . O mancare in stil chinezesc .

Puteti pune legume de care doriti , care va plac .

 

 

 

Ingrediente :

500 gr. taietei                           

400 gr. carne pasare sau porc

2 cepe

1 buc. praz

3 catei de usturoi

3 rosii                                               

3 ardei grasi

200 gr. mazare  ( fiarta )

2 morcovi

4 linguri de ulei de masline

sos de soia          

chili, piper, sare , ghimbir dupa gust

 

 

 

Mod de preparare :

Carnea o taiem in cuburi mai mici , ceapa o taiem solzi , ardeii in fasii lungi si subtiri , prazul in rondele , usturoiul il taiem marunt , morcovii in fasii subtiri si rosiile le taiem cuburi .

Intro tigaie mai mare punem 3 linguri de ulei , dupa ce uleiul este fierbinte punem ceapa , prazul si usturoiul , lasam sa se caleasca pana ce are culoarea aurie apoi adaugam morcovii , ardeii , carnea si rosiile si condimentam cu sare , piper ,  ghimbir si chili . Amestecam si lasam la foc 5 minute dupa care punem circa 500 ml. de apa , atat cat sa acopere ce avem in tigaie.

Lasam la foc mic circa 25 de minute dupa care adaugam taieteii si mazarea ( care este deja fiarta ). Mai lasam la foc inca 6-8 minute (atat cat este notat pe pachetul taieteilor pentru fiert .

La final adaugam cateva linguri de sos de soia care da o aroma speciala .

Se poate adauga masline .

 

 

Pofta buna !!!

 

Be the first to comment on "taietei cu carne si legume"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16