Oktoberfest la Brasov, festivalul BERII

.

Apa , suc , cafea  sau Bere ? Oare ce aleg ? Ce mai intrebare retorica !!!

Berea este una dintre cele mai iubite bauturi din lume . Cum sunt atatea sortimente de bere, este obligatoriu sa fie una pe care sa o numeri printre preferatela tale. Berea mea preferata este Ciucas Lemon, cea mai buna bere cu lamaie, o bere cu amestec de bere blonda si limonada cu suc de lamaie , este acidulata , o bautura usoara cu un gust amarui – acrisor .

Acum cativa ani m-am intrebat: de ce beau bere ? cand imi place sa beau bere si in ce context ? Raspunsurile la aceste intrebari le-am gasit 

Motivele pentru care oamenii beau bere sunt nenumarate. Majoritatea oamenilor beau pentru ca se bucura de gust. Printre acestia ma numar si eu . Cand sunt pe o terasa cu pretenii ori in excursie cu cortul,  pe plaja intr-o zi torida savurez cu placere o bere ( sau mai multe ).

Consum acest lichid amarui, pe nume: Bere, de placere , savurand fiecare inghititura.

Berea este un motiv de dicutii si de facut prietenii , e bautura numarul 1 pentru socializare .

.

 

.

Berea este sarbatorita aproape in toate tarile . Cel mai mare festival al berii este Oktoberfest, este una dintre cele mai mari serbari populare din lume. Acest festival a inceput in Germania, se desfasoara anual in Munchen si incepe pe la mijlocul lunii septembrie si se termina la inceputul lunii octombrie. In aceasta perioada, aceasta zona se transforma intr-un mic oras al berii unde curg rauri de bere, mii de halbe cu bere. Acest festival al berii nu este sarbatorit doar in Munchen , Oktoberfest este sarbatorit si in Romania.

Anul acesta are loc intre 7 si 17 septembrie, Brasov in zona fostului Stadion Municipal si este organizat cu ajutorul celor de la Bere Ciucas , favorita mea bere .

.

.

sumerienii au fost prima mare civilizatie a Orientului Mijlociu antic , au fost foarte iubiti de bere , cuvantul lor pentru bere , KAS , inseamna  * ceea ce doreste gura * si asta ne da o idee foarte buna despre cum a fost berea la cultura lor .

extras din Randy Mosher  * Degustarea berii *

 

Be the first to comment on "Oktoberfest la Brasov, festivalul BERII"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16