Hajduszoboszlo, renumita statiune, noutatii, cazari

 La inceputul lunii august am evadat pana la vecinii nostri maghiari, in renumita statiune balneara Hajduszoboszlo.

Am plecat din Gherla( orasul meu ) -Cluj- Oradea- Hajduszoboszlo, total 266 km.  Cazarea am rezervat-o de pe Booking.com ( sunt 466 de hoteluri) ai de unde sa alegi. Mai scumpe si mai ieftine, pentru toate gusturile si fetele. Noi am fost cazati la Pensiunea Julia 600 metri distanta de Starand. O pensiune mica, curata, tv, baie, parcare gratuita, gratar in curte, pret micut, totul a fost perfect la pensiune.

Am citit diverse articole despre aceasta statiune dar erau destul de diferite. Adevarul l-am aflat la fata locului. 

Hajduszoboszlo este cel mai mare complex balnear din europa. 

 

 

Pe langa recreerea în apele ştrandurilor, restaurantele, hotelurile şi oraşul Hajduszoboszlo, ofera vizitatorilor, o gamă largă de programe. Staţiunea este intretinuta perfect şi amenajata cu parcuri minunate, este locul perfect pentru familiile şi persoanele care doresc atat vindecare, cat şi relaxare totala.

  Principalul punct de atracţie al oraşului este complexul balnear care este compus din renumitul Complex Balnear, Aquapark ,Baile Termale, Baile Balneare, Strand Termal şi parcul acvatic de distracţii Aqua Palace .

Strandul

 Strandul este una din partile componente ale complexului balnear, pune la dispozitia turistilor, indiferent de varsta, posibilităţi de baie,plaja, relaxare şi petrecere a timpului liber.

 Strandul se intinde pe o suprafata de 30 hectare are 13 bazine amenajate, creeaza doritorilor facilităţi pentru odihna, cat şi pentru recreere sau tratament.

Unul dintre bazinele principale in care m-am tratat eu, a fost bazinul cu sulf.

 

 

Un bazin de distractii, este bazinul cu valuri artificiale.

 

 

In fiecare dimineata se face gim intr-unul dintre bazine, o jumatate de ora.

Pentru copii sunt 3 bazine, si cateva locuri de joaca amenajate.

Ne putem plimba cu barca sau cu hidrobicicleta pe lacul situat în incinta ştrandului, însă există şi posibilitatea unei partide de volei pe plajă sau de ce nu, a unei partide de sah.

Cea mai activa piscina din Hajduszoboszlo este cea mai mare piscină construita. Plaja cu nisip, vaporul pirat, farul şi palmierii plantaţi evocă un stil autentic mediteranean.

 

 

Mancare, bauturi

Indiferent de ce mancare iti place, aici gasesti, numai de foame nu duci lipsa.

Un număr mare de restaurante iti sta la dispozitie cu o gamă largă de specialităţi culinare maghiare şi internaţionale. 

Aqua-Palace

 Aqua-Palace este complexul aquatic acoperit, ofera diverse programe de petrecere a timpului liber, combinate cu băi tematice.

Pe langa facilităţile wellness şi sport, palatul acvatic stă la dispoziţia oaspeţilor cu cabine de saună finlandeză, saună infra, sau cabine cu aburi, bazin pentru plonjare şi bazin Kneipp, cu o gamă largă de servicii de masaj.

 

 

În incinta clădirii cu băi au fost construite opt bazine tematice, care prin evocarea simbolurilor unor culturi şi civilizaţii apuse sau mai recente îi călăuzesc pe vizitatori în cultura băilor.

Baia termală Pávai, ofera o relaxare aparte. Baia de gheaţă oferă o relaxare deosebită, deoarece trezeşte simţul zonelor climatice reci. Baia Gange călăuzeşte oaspeţii în lumea indiei, iar bazinele decorate cu simbolurile religiilor şi culturilor asiatice.  Băile Romane încearcă să readucă în memoria turiştilor vremurile din perioada de glorie a Imperiului Roman. Baiadin peşteră reflectă caracteristicile golului format în scoarţa solidă a Pământului. Un bazin familiar, aflat în zona piscinelor de la parter, este Baia tropicală. Baia cinema vine in sprijinul amatorilor de baie prin prezentarea unor filmuleţe cu ajutorul ecranelor. Baia marină conduce amatorii de baie în lumea oceanelor.

 

Aquapark

 Aquapark este situat la capatul strandului termal.. Se intra numai prin Strand, se cumpara o banderola pentru o zi sau doua ore.
Aici, copii intra numai dupa varsta de 12 ani. 
Aquaparkul are 9 piste pentru topogane, topogane imense, minunate.
Totul este super !!!!!!
 
Merita sa vii la Hajduszoboszlo, sa te balacesti, tratezi si relaxezi .

Be the first to comment on "Hajduszoboszlo, renumita statiune, noutatii, cazari"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16