Aceasta reteta se face rapid si este foarte gustoasa si cosistenta .
Ingrediente :
2 conserve de ton
2 ardei capia
1 ardei gras
1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri cu pasta de rosii
2 linguri ulei de masline
4 fire de patrunjel
1 lingura cu busuioc uscat
sare , piper dupa gust
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se taie marunt , ardeii se taie cubulete mici .Intr-o tigaie se pune uleiul , dupa ce este fierbinte se adauga ceapa si usturoiul , se lasa la calit pana culoarea este aurie , dupa care adaugam ardeii , amestecam si lasam sa se inmoaie , apoi punem tonul . Amestecul acesta il lasam pe foc 4-5 minute apoi punem pasta de rosii .Sosul acesta se lasa la foc mic sa fiarba pana ce se ingroasa si devine ca o pasta , circa 20 de minute . Cand sosul este aproape gata se adauga busuiocul si patrungelul ( tocat marunt ) si se mai lasa sa mai fiarba inca 2-3 minute .
Se ia de pe foc si se lasa la racit .
Se serveste rece pe paine , peste salata , sau cu paste fierte .
Pofta buna !
Be the first to comment on "Sos de ton, o reteta foarte rapida"