Minunate calatorii in Romania

Avem o tara foarte frumoasa, Romania a fost, este si va ramane o tara frumoasa cu o istorie bogata, peisaje uimitoare si oameni foarte prietenosi. Are o multime de locuri minunate, Delta Dunarii, Marea Neagra, Lantul Carpatic, paduri, dealuri, lacuri superbe, grote de sute de ani, cascade spectaculoase acestea sunt doar cateva elemente ale tarii noastre, care atrag turistii.

Numarul de turisti in Romania, creste de la an la an, atat romanii cat si strainii sunt atrasi de frumusetea meleagurilor noastre.

Romania este una dintre putinele tari europene care poate oferi experiente turistice complete. Are mare cu plaje de nisip, munti spectaculosi, izvoare minerala si termale, zone salbatice si aglomeratii urbane si unica Delta de pe continent.
 Cu toate acestea multe zone sunt neexploatate, multe locuri frumoase sunt vizitate prea putin.
 Noi, cei care iubim Romania, turismul, meleagurile tarii noastre, trebuie sa promovam Romania.
Asa cum cei de la Sixt New Kopel au lansat proiectul #AlwaysYesToRomania, care reprezinta o provocare adresata turistilor de a descoperi locurile mai putin umblate ale tarii.
Deci, sa spunem Always Yes! pornind la drum sa descoperim Romania asa cum este ea. 
Ce este Sixt New Kopel? Este o companie de leasing operational din Romanisa si una de top din industria auto locala, ce ofera toate serviciile sub acelasi acoperis: leasing operational, rent a car, vanzare masini SH, vanzare de masini noi si service auto.
 Sa mergem in excursii, sa vizitam si sa descoperim locurile mirifice si neumblate ale Romaniei. Vizitam romania la volanul unei masini, atunci putem sa mergem in zona muntoase, dealuri, sau la mare si delta. Daca nu aveti masina proprie, nici o problema, inchiriem o masina de la Sixt Rent a Car.

Va prezint cateva locuri mai putin cunoscute, in minunata mea zona natala. Muncipiul Gherla, judetul Cluj, intr-un circuit cu masina in ardeal, traseul ClujBontidaGherlaNiculaSicGadalin – Sucutard – Taga.

 Din Cluj, ne oprim la sediu Sixt Rent a Car, (adr.Adresa: str. Traian Vuia 149) inchiriem o masina de preferat off-road si pornim la drum. Dupa 25 de minute ,am ajuns in localitatea Bontida

In Bontida ne intalnim cu batranul Castel Banffy, fiind supranumit si Versaillesul Transilvaniei, castel ce datateaza inca din secolul al XVII-lea. Acum, acest castel este cunoscut mai ales datorita festivalului Electric Castel, in fiecare an, in perioada verii, Castelul Banffy din Bontida, isi deschide portile pentru unul dintre cele mai tari festivaluri ale verii, in cadrul caruria concerteaza sute de artisti din Romania si din strainatate.

Din Bontida , ajungem intr-un oras baroc, orasul Gherlaintemeiat de catre armeni in sec. al XVIII-lea, iar noul oras ridicat in maniera gherleana avea patru strazi drepte si paralele ce se intersectau perpendicular.

Cele mai frumoase locuri din oras sunt: catedrala armeano-catolica, muzeul Iulius Hossu, Sinagoga, biserica Solomon, parcul mare.

La cativa kilometrii de Gherla este localitatea Nicula iar printre dealuri si paduri, pe culmea unui deal se afla minunata Manastire Nicula.

Manastirea Nicula este un important centru de pelerinaj din ardeal. Este renumita pentru icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul.

Anual, in ziua de 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, mii de pelerini, atat din tara , cat si din strainatate, se aduna in poienile din jurul manastirii, se roaga. Icoana este cunoscuta pentru puterile ei tamaduitoare.

Cele mai bune cazari cand vii in vizita la Nicula sunt la orasul Gherla Booking.com

Dupa vizita la manastire, ajungem in cea mai frumoasa rezervatie naturala din zona Transilvaniei, in satul Sacalaia, printre dealuri line, se afla splendidul lac, Lacul Stiucii

In aceasta rezervatie se afla vietuitoare unice in lume, vegetatia si stuful din zona iti dau impresia ca esti intr-o mica Delta.

Lacul Stiucii este un mic rai al pescarilor.

Mica Delta  din ardeal, este cel mai adanc lac natural cu apa dulce din tara si este inconjurat pe intreg perimetrul de stuf. Lacul Stiucii, este considerat un monument al naturii, pentru marimea si adancimea lui.

Zona Lacul Stiucii este rezervatie naturala pentru stufarisul din imprejurimi unde traiesc multe pasari si animale de exceptie, unele necatalogate inca.

Mai sofam cativa km. si ajungem intr-un fost oras regal si autonom, in Sic

Sicul a fost descoperit de catre folcloristi si popularizat  si peste hotare, datorita portului, muzicii si dansului popular.

Dupa aproape o ora suntem intr-o zona ideala pentru agrement si drumetii, intr-un tinut cu lacuri, inconjurate de minunate paduri de stejar si gorum in Taga.

La Taga gasim impletirea convietuirii omului cu natura. Alte obiective turistice din Taga sunt Biserica Calvina, Biserica din Lemn cu picturi interioare originale, Muzeul de istorie si Castelul Wass.

 

.

Booking.com

Be the first to comment on "Minunate calatorii in Romania"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16