Puternicul brand romanesc Borsec.

Situata intr-o frumoasa zona montana, in depresiunea din nord-estul judetului Harghita, localitatea Borsec s-a remarcat si dezvoltat in primul rand datorita apelor minerale, considerate – cea mai mare bogatie a Borsecului.

Apa minerala Borsec isi poarta cu mandrie titlul „Regina Apelor Minerale”, acordat la Viena in 1873.

Borsec este campioana brandurilor romanesti, ocupand prima pozitie in top. Regina Apelor Minerale , Borsec a fost ales anul acesta pentru inca odata cel mai puternic brand Romanesc conform clasamentului realizat anual de Revista Bliz.

Anul trecut ( in 2016) Borsec, a implinit 210 ani de exploatare industriala.

In Borsec exista peste 15 izvoare de apa minerala carbogazoasa naturala, dintre acestea sunt 5 izvoare a caror apa se imbuteliaza.

Ivoarele au fost descoperite de catre vanatori, faima acestora fiind raspandita dupa vindecarea miraculoasa a unui cioban din Salistea Sibiului.

In secolul al XVI-lea, apa minerala era turnata in butoaie de stejar si lua calea curtii de la Alba Iulia, unde era utilizata la tratament de catre principele Sigismund Bathory.

 

Prima fabrica de imbuteliere a fost construita in anul 1806 de catre doi austrieci, dupa ce in colonelul austriac Valentin Gunther se vindeca miraculos de o boala care era considerata incurabila la acea vreme ( de ulcer). Mirat de calitatile apei, el impreuna cu varul sau Anton Zimmethausen au construit o fabrica de sticla si una de imbuteliere.

 „Îmbutelierea se făcea doar în nopţile cu lună plină, atunci când presiunea atmosferică era maximă, pentru că s-a constatat că legăturile de CO2 ţineau mai mult şi astfel bulele din apă durau mai mult. Am crezut că erau simple legende, până am făcut teste şi am verificat că aşa este“, a declarat Radu Lăzăroiu, directorul general al Romgaqua Group.

 

De atunci, exploatarea izvoarelor de la Borsec a trecut prin multe maini. In 1873 apa minerala de la Borsec a primit titlul de „Regina Apelor Minerale”, la Expozitia Mondiala de la Viena.

 

Apele acestor izvoare sunt foarte bune in afectiuni ale sistemului circulator, afectiuni ginecologice, afectiunii neuritice, afectiuni ale sistemului endocrin, diferite boli ale rinichilor, diabet si altele.

„O zonă mai frumoasă și mai interesantă decât zona Borsecului aproape că nici nu se poate imagina. Natura a vrut să amplaseze bunăvoința dumnezeiască într-o grădină fermecată, ca aceasta să devină nu numai utilă, dar și de admirat.”

 

Marca Borsec are o traditie de sute de ani, este binecunoscuta atat in tara cat si peste hotare si exportata in 19 tari. Borsec este un produs premium, nu doar datorita evidentelor sale calitați naturale, ci și datorită tehnologiilor de ultima ora pe care le utilizeaza compania Romaqua Group în procesul de imbuteliere. 

Cand aud de brandul Borsec, prin gand imi trec lucruri minunate. 

  • limpede, pur, lucios
  • sanatate, energie benefica
  • tinerete, vitalitate
  • bucurie, putere

Toate aceste ganduri pure sunt beneficiile apei minerale Borsec, cel mai puternic brand românesc.

„Apele minerale sunt limpezi și minunate la gust când sunt băute din căușul palmelor, și în genunchi la izvor.”

Vrei sa afli mai multe despre compozitia si istoricul apei minerale Borsec aici:http://romaqua-group.ro/brands/borsec/

Be the first to comment on "Puternicul brand romanesc Borsec."

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16