Vreti sa slabiti? Consumati mancare cu putine calorii. Va prezint aici alimente cu calorii mici.
Legumele, vegetalele, zarzavaturile au cele mai mici calorii la 100 gr.
- varza alba 25 calorii/ 100 gr.
- conopida 25 calorii/ 100 gr.
- fasolea verde 31 calorii/ 100 gr.
- cartofi 77 calorii/ 100 gr.
- ardei verde 20 calorii/ 100 gr.
- ardeu gras 31 calorii/ 100 gr.
- vinete 24 calorii/ 100 gr.
- dovlecei 20 calorii/ 100 gr.
- ceapa 42 calorii/ 100 gr
- mazare 80 calorii/ 100gr
- morcov 41 calorii/ 100gr
- rosii 18 calorii/ 100gr
Beneficiile lor: In primul rand legumele contin vitamine, in special vitamina C si A., contin fier si calciu.
Legumele verzi, cum sunt mazarea, fasolea verde, broccoli, castravete, dovleceu contin anumiti agenti chimici care stopeaza aparitia cancerului.
Legumele galbene si portocaliu cum sunt dovleac, ardeu galben, morcov, contin beta-caroten care corpul i transforma in vitamina A pentru a proteja pielea de radicalii liberi.
Legumele albe cum sunt: pastarnac, telina, conopida, ciuperci contin anumiti agenti chimici care ne ajuta la sanatate. De exemplu alicina care se afla in ceapa si usturoi ne ajuta la scaderea colesterolului.
Dar, organismul are nevoie si de proteine, cele mai multe proteine sunt in carne
Va prezint caloriile
- carne peste 100 calorii/ 100 gr
- carne vita slaba 89 calorii/100 gr
- carne pasare 155 calorii/ 100gr
- piept pui 114 calorii/ 100 gr
- carne miel 260 calorii/100gr
- fructe de mare 122 calorii/100gr
Beneficiile carnii:
nuci, arahide, migdale, caju.
Acestea sunt o sursa esentiala de nutrimente folositoare pentru sanatatea organismului.
Nucile sunt o sursa foarte buna de seleniu care poate fi asigurat zilnic organismului. Seleniu este necesar in producerea de anticorpi. 2 nuci sunt suficiente pe zi.
De la 2 nuci sigur nu te ingrasi.
Migdale
Ai nevoie de 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu care este important pentru sanatatea oaselor.
Caju este o sursa buna de fier. Arahidele sunt bogate in fibre si proteine.
Sa mancam sanatos, alimente care contin vitamine, proteine, carbohidrati. Nu manca mult la o masa, nu manca mai mult decat ai nevoie, nu manca repede. Daca mananci repede creierul nu are timp sa iti spuna cand sa saturat, mananca, mesteca mancarea mult, astfel creierul are timp sa comunice cu tine si sa iti spuna cand esti satul.
Be the first to comment on "alimente cu putine calorii si beneficiile lor"