cand este si ce este valentines day, ziua indragostilor

Valentine s day este ziua indragostitilor in traditia americanilor, occidentala, se sarbatoreste la 14 Februarie.

Aceasta zi comemoreaza pe Sf. Dwynwen Sfantul patron al indragostitilor galezi. In diferite tari 14 Februarie, ziua indragostitilor este cunoscuta sub alt numa.

In Danemarca si Norvegia 14 februarie este cunoscuta ca Valentines day, in Franta o tara traditional catolica , Valentines Day este cunoscuta simplu drept Sfantul Valentine si este sarbatorita ca in tarile occidentale. In Suedia este numita ziua inimilor. In Slovenia, un prover spune ca in 14 Februarie pasarile se casatoresc iar de cativa ani aceasta zi se sarbatoreste ca Ziua Indragostitilor. Traditional Ziua Iubirii in Slovenia este in 12 Martie, ziua Sf. Gregor.

In Turcia Ziua Indragostitilor este Sfantul Gregor care se traduce Ziua Inimilor Dulci si este in 17 Februarie.

La noi, in Romania Ziua Indragostitilor traditional este in 24 februarie, se numeste Dragobete. In Brazilia ziua indragostitilor este sarbatorita pe 12 iunie.

In Japonia si Coreea de Valentines Day  de 14 februarie, femeile daruiesc ciocolata, bomboane, flori colegilor barbati iar pe 14 martie barbatii intorc favorul celor care le-au dat bomboane sau ciocolata de ziua indragostitilor.

Valentines Day nu este sarbatorita pe o scara larga, in toate tarile dar multi indragostiti petrec aceasta zi in mod romantic alaturi de iubita sau iubitul lor.

 

 

 Booking.com

Be the first to comment on "cand este si ce este valentines day, ziua indragostilor"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16