HIV/SIDA si autotestul VIH

In Romania sunt inregistrati peste 14.600 de pacienti cu HIV/SIDA, dintre acestia aproape jumatate au varste cuprinse intre 25 si 29 de ani, conform datelor furnizate de Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA din cadrul Institutului de Boli Infectioase Matei Blas.

Compania Mylan a adus in Romania testul autoadministrabil ce necesita doar o singura picatura de sange pentru depistarea HIV. Autotest VIH, este primul autotest certificat in UE si lansat cu succes in tari precum Franta si Italia.

Autotest VIH acest dispozitiv medical este disponibil in farmaciile din toata tara si online pe site-urile acestora si se elibereaza fara prescriptie medicala.  Kitul de testare se furnizeaza impreuna cu un prospect informativ despre test si utilizarea acestuia. Pentru mai multe informatii, intrebari si raspunsuri cu privire la autotest VIH acceseaza http://www.mylan.ro/ro-ro/produse/autotest-hiv

Testul necesita doar o singura picatura de sange spre a se afla daca esti infectat cu HIV. Acum nu mai este nevoie sa mergi la medic sau la labolator privat pentru a afla daca esti infectat cu HIV. Testul poate fi facut acasa in deplina intimitate si confidentialitate dureaza aproximativ 5 minute iar rezultatul se obtine in 15 minute.

In perioada noiembrie-decembrie UNOPA in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Blas si Mylan desfasoara campania de promovare a importantei testarii si depistarii precoce cu HIV.Esti negatHIV? Testeaza-te si fii sigur!

 

Be the first to comment on "HIV/SIDA si autotestul VIH"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16