importanta schimbarii lenjeriei de pat

Majoritatea oamenilor petrec o treime din viata in pat, fie ca dorm, citesc o carte, savureaza o cafea, servesc micul dejun ori simplu lenevesc, motiv pentru care igiena in dormitor este foarte importanta.

Pe langa un pat si o saltea de foarte buna calitate este foarte importanta lenjeria de pat care ne influenteaza calitatea somnului prin materialele folosite la confectionarea acesteia.

 

Lenjeria de pat este cel mai apropiat lucru care intra in contact cu pielea noastra. Avand in vedere acest lucru, neaparat aceasta trebuie sa fie curata, si schimbata in mod regulat. Este cel mai important lucru pentru sanatatea noastra deoarece asternuturile pot fi o sursa inepuizabila de microbi si boli. In general, corpul nostru produce milioane de celule moarte care sunt depozitate in lenjeria de pat si care, daca nu e schimbata la timp, pot dauna grav sanatatii.  In plus, fata de celulele moarte, corpurile noastre de asemenea, produc secrete fluide, transpiratie si uleiuri in timpul unui somn de noapte.

Pentru a mentine un mediu curat si sanatos in dormitor este necesar sa schimbam lenjeria de pat cat mai des posibil.

Specialistii au facut studii amanuntite pe baza acestei probleme si au descoperit ca asternuturile de pat ar trebui schimbate in fiecare saptamana. Daca folosim o lenjerie de pat timp de mai multe saptamani la rand ne putem pune sanatatea in pericol. Mai exact, gura si nasul iau contact direct cu aceste suprafete, ceea ce inseamna ca probabilitatea ca bolile sa se transmita este mult mai mare.

 

Lenjeria de pat trebuie sa fie dintr-un material de calitate buna, care sa aiba capacitatea de a absorbi transpiratia, de a fi rezistent la atacul insectelor, de a retine praful si a nu se deteriora la frecare, presare si slalare repetata.

Doresti lenjerii de cea mai inalta calitate, fabricate din 100% bumbac, micropercal sau amestec bumbac? onBed iti ofera cea mai buna gama de lenjerii de pat.

Indiferent ce tip de lenjerie de pat achizitionati trebuie sa respectati conditiile de igiena, sa o spalati si schimbati  in fiecare saptamana mai ales daca o folositi zilnic.

 

Be the first to comment on "importanta schimbarii lenjeriei de pat"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16