pomeranian, informatii, ce trebuie sa stii despre aceasta rasa

Salut! Ma numesc Rocky, m-am nascut in septembrie 2016, sunt din rasa Pomeranian care face parte din grupa cainilor Spitz, caini ce sunt folositi la tranctiune. Aceasta rasa este cunoscuta in Italia sub numele: Vulpino si in alte tari Zwergspitz(Dwarf-Spitz). Ne asemanam foarte mult cu o vulpe (de acolo si numele Vulpino).

Suntem originali din regiunea Pomerania (estul Germaiei, nordul Poloniei) de unde si numele nostru.

 

Rasa Pomeranian a fost facuta populara de un numar mare de proprietari regali, regina Victoria a avut un Pomeranian culoare roscat ( ca si mine) mic si frumos.

Crescatorii din Pomerania au imbunatatit blana si au adaptat cateii din rasa Pomeranian traiului la oras, dar in momentul in care au ajuns prima oara in Anglia inca cantareau peste 8 kg. Crescatorii englezi, prin incercari, erori si teorii mendeliene sunt cei ce au meritul de a reduce semnificativ talia cainelui si cei ce au diversificat paleta de nuante a mantalei. Cainele Pomeranian al zilelor noastre este mic gratie imperecherilor selective, dar inca mentine personalitatea complexa si blana aspra tipica cainilor din climatele reci.

Incepand din anul 2013, rasa s-a clasat printre primele douazeci de rase cele mai populare din SUA, iar moda actuala pentru cainii mici si-a sporit popularitatea pe plan mondial.

In general Pomeranianul este un caine robust si sanatos. Speranta de viata este de 12 la 16 ani.

Orice animal bine intretinut pe parcursul tineretii sale, cu multa miscare, mancare de calitate si dozata special pentru greutatea sa (nu obezi), mers periodic la medicul veterinar pentru controlul de rutina, se poate bucura in perioada senioritatii de o sanatate perfecta! Odata ajunsi seniori (batrani), mancarea si toate obiceiurile trebuie raportate la varsta.

Eu, Rocky, la 2 luni

La 1 an

 

Rochy la 2 ani

 

Un caine de rasa bine ingrijit nu va avea probleme de sanatate. Unele probleme de sanatate se pot dezvolta ca urmare a lipsei de atentie la ingrijire, la dieta, curatarea urechilor si dintilor. Aceste probleme pot fi evitate usor. Aceasta rasa este predispusa la pierderea precoce a dintilor astfel se recomanda hranirea uscata.

Alte probleme de sanatate: luxatii, atrofia progresiva a retinei, strangerea traheei. Acestea apar foarte rar.

Cele mai comune culori ale blani pomeranienilor sunt alb, maro, roscat, negru,crem( aceste culori sunt acceptate in standardul rasei) desi pot aparea si alte culori care nu sunt acceptate.

Cainii Pomeranieni au blana deasa, lunga si cu strat dublu ceea ce necesita o frecventa ingrijire prin periaj (de cel putin 3 ori pe saptamana), tuns si imbaieri cu produse speciale cainilor.

Invelisul exterior este mai lung, drept si mai aspru in textura, in timp ce stratul din interior este scurt, moale si foarte des.

Ingrigirea blanii nu este dificila, crescatorii recomanda ca aceasta sa fie facuta zilnic pentru a mentine calitatea stratului blanii.

 

De curand am primit un minunat cadou: o frumoasa pomeraniana pe nume Alma, este exact ca si mine doar culoarea blanii difera. Alma are blana alba.

Alma la 1 an

Alma la un an jumate

Suntem o pereche de Pomeranieni frumosi si foarte bine ingrijiti.

Alma este mama, a nascut, pui sanatosi si frumosi. Despre fatare si primele zile,  saptamani ale puilor.

Doresti un pui de pomeranian de la Roky si Alma, il poti avea cu: carnet de sanatate, vaccinat, deparazitat la zi si mancare pentru cateva zile.  Pentru mai multe informatii la tel. 0754502699

Suntem (ca si alti Pomeranieni), foarte prietenosi, plini de viata, jucausi, iubim copii si ne imprietenim foarte repede.

Pomeranienii sunt estrem de inteligenti si raspund bine la comenzi mai ales daca se dreseaza de mici. Ne bucuram de a fi in centrul atentiei si daca avem jucarii ne petrecem singuri timpul.

Rasa noastra este recunoscuta pentru loialitatea sa fata de stapani si vrem sa fim buni gardieni in ciuda dimensiunilor mici ale noastre.

 

Pomeranianul este o rasa de caine mica, dar energetica. Desi Pomeranienii beneficiaza de o atentie frecventa, au nevoie de un exercitiu relativ mic: este recomandat sa ii luati la o plimbare zilnica scurta sau sa ii lasati sa fuga prin curte.

 

Daca ai intrebari in legatura cu Pomeranienii, intreba-ma si iti raspund.

Be the first to comment on "pomeranian, informatii, ce trebuie sa stii despre aceasta rasa"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16