Vitamina B12 si suplimentul B12 Vital

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele sunt substante chimice organice, non-calorice de care corpul are nevoie in calitati mici. Majoritatea vitaminelor nu pot fi sinetizate de catre organism, deci ele trebuie obtinute din alimentatie. 

Exista 13 vitamine si sunt impartite pe doua grupe., patru solubile in grasimi: A, D, E si K si noua solubile in apa: opt vitamine B si vitamina C.

Vitamina B12, rolul si importanta

 

  • Vitamina B12 are un rol benefic asupra sistemului nervos;
  • participa activ la metabolismul proteinelor lipidelor si glucidelor;
  • contribuie la functionarea normala a celulelor, in special a celor din maduva osoasa;
  • actioneaza in mod esential in formarea globulelor rosii la nivelul oaselor.

In medicina, vitamina B21 este folosita in tratamentul anemiei megaloblastice.

Vitamina B12 se gaseste aproape exclusiv in alimente de origine animala precum ficat, peste, fructe de mare, cascaval, oua si lapte.

Nu este nici o problema daca esti vegetarian, invarsta sau daca nu consumi alimente de origine animala. Compania germana Worwag Pharma, o companie cu renume foarte bun pe piata, a  podus suplimentul B12>>ANKERMANN<<Vital, un supliment alimentar cu vitamina B12.

B 12 Vital este un supliment alimentar sub forma de metilcobalamina. B 12 >>ANKERMANN<<  Vital  ajuta in cazul senzatiei de extenuare, reduce oboseala inexplicabila, alunga starile de neliniste si inbunatateste calitatea somnului.

Consumul de B12 Vital asigura necesarul zilnic de vitamina B12 care furnizeaza suficienta energie atat pentru eforturile fizice cat si pentru cele intelectuale.

Produsul B12 >>ANKERMANN<< Vital se gaseste in principalele lanturi de farmacii din tara.

Deficienta de vitamina B12

Simtomele pot include: stari de oboseala, sau chiar extenuare, scaderea capacitatii de concentrare si a memoriei, amorteala, senzatii stranii, difilcutate la mers, furnacaturi la nivelul mainilor sau al picioarelor.

Be the first to comment on "Vitamina B12 si suplimentul B12 Vital"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16