Scoala de Bani pe Roti

Imi aduc aminte foarte bine, ce am facut cu primii bani economisiti.

Pe vremea aceea eram o copila de vreo 6 anisori, o fetita care inca se mai juca cu papusile. Pe langa prietene mele papusile, mai aveam un prieten, pe Roky frumosul meu catel.

Parintii mi-au facut cadou o pusculita, de care m-am imprietenit foarte repede. Imi umpleam destul de repede pusculita (cu maruntis), de prin buzunarele parintilor si in fiecare luna de la bunici din pensia lor. Mai primeam bani de pusculita de la rude si cei mai multi bani ii aveam de ziua mea.

Era o iarna grea si geroasa, toti mebrii familiei am racit, a racit si  Roky. I-am dat mamei toti banutii din pusculita, pentru a-i cumpara lui Roky  medicamente. Am spus ca este prietenul meu si eu trebuie sa-l vindec.

BCR a demarat un proiect national intitulat „Scoala de Bani pe Roti”, un proiect care aduce in prim plan educaţia financiara pentru copiii cu varsta intre 7 şi 14 ani.

„Scoala de Bani pe Roti” este un proiect prin care se organizeaza ateliere interactive de educatie financiara, intr-un camion special amenajat pentru a fi atat loc de joaca, cat si sala de curs, intitulat „Camionul FLiP”, acolo unde copiii au ocazia sa treaca prin diferite etape de intelegere si constientizare a modului in care se folosesc banii in economie. Astfel, timp de o ora si jumatate, grupuri de cate 15 elevi sunt ghidati de catre traineri specializati intr-o calatorie ce are drept scop familiarizarea celor mici cu notiunile financiare de baza.

La invitatia BCR, Psihotrop a creat si imnul FLiP (video mai sus), care a fost cantat in premiera in cadrul caravanei FLiP din Cluj-Napoca, pe 7 iunie, prilej cu care Psihotrop si Scoala de Bani au lansat si o noua provocare, intitulata sugestiv „FLiP your Story”. Inscriete in Concursul FLiP your story, raspunde la provocarea  FLiP you story: Tu ceai facut cu primii bani economisiti? Poti castiga prin tragere la sorti o bicicleta Pegas. Inscrierile se pot face pana pe 29 iunie.

Be the first to comment on "Scoala de Bani pe Roti"

Leave a comment

get a free newsletter

71bc5f0f78a50c9fbcc83a5e2219ff5f-us16